Wakeboarden en Waterskiën bij Tomboard

Home Wakeboarden en waterskiën

 

Waterskiën

Op twee lange latten al surfend op het water aan een touw achter een boot. Waterskien is vrijwel hetzelfde als skiën in de sneeuw, dus als je ervaring hebt met sneeuw skiën kan dat zeker een voordeel hebben.

Monoskiën

Bij monoskiën sta je eigenlijk op eenzelfde ski die gebruikt wordt bij gewoon waterskiën, maar nu heb je er maar een van. Je staat met beide benen vast op een ski. Doorgaans vaart de boot sneller bij het monoskiën omdat. Als je nog geen ervaring met waterskiën of monoskiën hebt, raden we het aan om eerst te beginnen met gewoon waterskiën.

Wakeboarden

Bij Wakeboarden sta je op een plank waarop je met beide voeten vast zit en achter de boot aan hangt. Anders dan met waterskiën sta je nu in een hoek van 90 graden ten opzichte van je skirichting. Door de breedte van het board is de draagkracht op het water vrij groot waardoor je met een vrij lage snelheid al op het water surft. De één staat met links voor en de ander met rechts voor; afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Gevorderden kunnen dit afwisselen door met het board te draaien onder het wakeboarden.
De hekgolf van de boot wordt gebruikt voor het uithalen van stunts. Je kan een sprong maken door hard op de hekgolf af te gaan, de hekgolf wordt dan gebruikt als schans.

Communicatie met de schipper

Om veiligheidsredenen hebben wij een copiloot aan boord die de rol als opzichter op zich neemt en de skiër in de gaten houdt en met hem/haar communiceert. Deze communicatie gebeurt via handsignalen.
Voordat je gaat boarden of skiën leggen we altijd nog even de signalen uit. Je kunt de schipper aangeven of hij sneller of langzamer moet varen met gebaren. Met je duim omhoog/omlaag betekent respectievelijk sneller/trager.

Beginners

Als je nog onervaren bent is dat helemaal geen probleem. Wij geven instructies om je te helpen het onder de knie te krijgen. De start wordt vaak als het meest lastig ervaren; je moet dan even stevig vasthouden en zorgen dat je op het water komt te surfen.
Waterskiën begint traditioneel met een “diepwaterstart.” De skiër gaat met zijn ski’s het water in (knieën gebogen/armen gestrekt), met beide punten van de ski’s boven water en het touw er midden in. Je kan ook een zitstart of springstart doen. Bij een zitstart ga je zitten op de rand van de steiger en steek je de ski’s al in het water. Je houd het ‘stokje’ dicht bij je lichaam en pakt dit goed vast. Als het touw wat gespannen is vertrekt de boot en ben je meteen mee. Een springstart is een moeilijkere start, je kan deze enkel uitvoeren als je met 1 ski gaat skiën. Je staat aan de rand van de steiger en wacht tot het touw zich opspant. Als het touw gespannen is vertrekt de boot. Als skiër stap je met je ski gewoon vooruit in het water, en je bent mee.
De techniek van skiën zelf is bij ieder onderdeel bijna hetzelfde. Armen strekken (minder lastig) en je knieën buigen.

Reserveer jouw dagje watersport op het Veluwemeer.

Afspraak maken

Tuben Kinderfeestje
Bedrijfsuitje
Speedboot huren

Call Now Button